Vacaturenummer: 442

Humanitas Chatproject zoekt: Chatten met eenzame mensen

Introductie

Chatvrijwilligers bieden dagelijks een luisterend 'oog' aan iedereen die zijn verhaal kwijt wil.

Taakomschrijving

De chatvrijwilligers bieden dagelijks het luisterend oor/oog aan mensen in een sociaal isolement. Iedereen die zijn/haar verhaal kwijt wil, is welkom bij het Luisterend oog; vanuit eigen huis, laagdrempelig en anoniem.
We zijn tussen 14.00 en 23.00 uur ope,. 7 dagen per week.
Voor meer details zie www.hetluisterendoog.nl

Begeleiding: door coördinatoren.

Wij vragen

Goed kunnen luisteren, empathisch kunnen zijn. Affiniteit met computers en chatten. Snelle internetverbinding hebben. Relatief snel kunnen typen.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Training vooraf in chatgespreksvaardigheden en elke 6 weken intervisiebijeenkomsten als deskundigheidsbevordering.
Daarnaast bieden wij reiskostenvergoeding, maaltijden bij bijeenkomsten, begeleiding en coaching door een coördinator/beroepskracht.
Deelname aan een vernieuwend project.

De vrijwilligers krijgen eerst een training aangeboden voordat zij aan de slag gaan. De training loopt gedeeltelijk via e-learning en bestaat uit 3 halve dagen.

Tijdsbesteding: minder dan 4 uur per week
Soort werk: Overige, Persoonlijke begeleiding
Laatst gewijzigd: wo 13 jul 2016
Verloopdatum: za 31 dec 2016

Over Humanitas Chatproject

Humanitas is een Nederlandse vereniging voor maatschappelijke dienstverlening en samenlevingsopbouw. Humanitas staat voor een samenleving waarin plaats is voor iedereen en waarin mensen verantwoordelijkheid willen nemen voor zichzelf en anderen.
Humanitas verleent diensten op het gebied van zorg, welzijn en wonen aan met name diegenen die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben om hun eigen leven op eigen wijze vorm te geven. De dienstverlening kenmerkt zich door wederzijds respect, gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Humanitas signaleert maatschappelijke behoeftes en neemt daarop initiatieven om een vernieuwend en toegankelijk aanbod aan activiteiten te ontwikkelen. Dat aanbod kan per plaats verschillen.
Bij Humanitas werken duizenden vrijwilligers en beroepskrachten in heel Nederland. Beide hebben, door hun specifieke inbreng, hun eigen waarde.

Lees meer

Reageren of meer informatie?

fWil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Humanitas Chatproject.

Contactformulier Humanitas Chatproject

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen. MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale ontvangt een kopie van je reactie.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Nieuwe Vacatures

Computerles geven aan Ben

Ben is 57 jaar oud en woont samen met zijn moeder en hondje in Bilthoven. Voor een groot deel leeft Ben in een... lees meer

Medewerker PR en communicatie Dress for Success regio Utrecht

Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden met een minimuminkomen voorziet van... lees meer

Wij zijn op zoek naar een chauffeur

Ben je in bezit van rijbewijs B en lijkt het je leuk om in een vrachtauto spullen op te halen en weg te brengen? Dan... lees meer

Assistent Activiteiten Begeleid(st)er of Gastvrouw/heer

King Arthur Groep biedt persoonlijke zorg en begeleiding aan mensen met dementie. Een waardige zorg waar rekening... lees meer

Onze nieuwsbrief

inschrijven

Volg ons op Twitter: