Vrijwilliger vertelt: Corrie Veldhuizen

publicatiedatum: do 28 november 2019

Vrijwilligers werk is er in verschillende soorten en maten. Elke maand laat de Vrijwilligerscentrale een interview lezen met een vrijwilliger uit gemeente De Bilt.

Corrie Veldhuizen (74) doet ruim twee jaar vrijwilligerswerk bij d ‘Amandelboom, een verzorgingstehuis in Bilthoven. Ze helpt op maandag- en donderdagochtend bij het schenken van koffie en thee in de grote zaal en dekt de tafels voor de warme maaltijd. Donderdag is een speciale dag, vertelt ze, want dan assisteert ze bij het zangkoortje, dat is samengesteld uit verschillende bewoners.
 

Rechts Corrie Veldhuizen: “Het vrijwilligerswerk bij d ‘Amandelboom geeft mij veel energie

Zangkoortje

'We hebben een grote groep', vertelt Corrie. 'Ik help mensen met zingen, ik haal ze op en breng ze weg richting hun kamers. Er is een pianist bij van ruim negentig jaar, die goed piano speelt.' Voor extra hand- en spandiensten op de afdeling, draait Corrie haar hand niet om, bijvoorbeeld bij het helpen bij een barbecue of de Troonrede, toen iedereen uitgedost voor de tv zat en er patat op het menu stond.

Corrie heeft het heel erg naar haar zin als vrijwilliger, vertelt ze. 'Ik vind het leuk om mensen te verzorgen. Het is ook mijn beroep: ik heb vroeger als ziekenverzorgster gewerkt. Nu, in d ‘Amandelboom, kom ik ook oud-collega's tegen. Dit vrijwilligerswerk geeft mij veel energie. Als het zondagavond is, denk ik: morgen ga ik weer naar d ‘Amandelboom. Ik krijg een heel blij gevoel als ik daar naartoe ga.'

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

Nieuwe vacatures

20 november 2019

Medewerker Kringloopwinkel

Verkoop van bric a brac en kleding in de winkel. Sorteren, opruimen en prijzen van spullen die... lees meer

20 november 2019

Boekenliefhebber

Flexibel inzetbare medewerker in de boekenafdeling van Emmaus De Bilt lees meer

20 november 2019

Bestuurslid Emmaus De Bilt

We zoeken een betrokken Penningmeester en dito Secretaris voor Emmaus De Bilt. Emmaus De Bilt is... lees meer

19 november 2019

Humanitas voorzitter bestuur

Afdeling Humanitas Heuvelrug is onderdeel van de landelijke vereniging Humanitas en heeft als... lees meer

bekijk alle vacatures