Vrijwilligers vertellen

publicatiedatum: di 3 september 2019

Elke maand tekent de vrijwilligerscentrale een inspirerend verhaal op van een vrijwilliger die een passende vacature heeft gevonden.

Floris Spronk, vrijwilliger bij de Vrijwilligerscentrale van MENS De Bilt

“Het werk wat ik doe is dan misschien wel wat meer op de achtergrond, maar wel gewoon nodig. En het is gewoon leuk om te doen. “

Floris vertelt vorig jaar, begin 2018 gestart te zijn met vrijwilligerswerk bij MENS De Bilt. “Ik was net met pensioen en wilde me graag verdiepen in mijn eigen regio en de Biltse samenleving; wat hebben we hier eigenlijk allemaal? Ik woon al 30 jaar in De Bilt maar ik heb me eigenlijk nooit zo beziggehouden met het aanbod in mijn eigen woonplaats, het leek mij leuk om mij daar eens in te verdiepen”. 

Bij de Vrijwilligerscentrale komt vraag en aanbod van het vrijwilligerswerk van gemeente De Bilt samen. De vacaturebank heeft ongeveer 250 vacatures van een grote diversiteit aan organisaties  waar vrijwilligers op kunnen reageren. 

“Het contact met de mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen vind ik erg leuk, het gesprek voeren wat voor een soort werk ze willen doen en kijken welke vacature daar dan bij past. Welk vrijwilligerswerk wordt er allemaal aangeboden door de organisaties in gemeente de Bilt, en wat past er dan bij iemand.
Daarnaast doe ik veel andere werkzaamheden (zoals het maken van overzichten) die ervoor zorgen dat de vacaturebank goed draait”. 

Floris vertelt dat het veel raakvlakken heeft met het werk wat hij altijd heeft gedaan. “Het werk dat ik doe bij de Vrijwilligerscentrale ligt me wel, dat maakt het ook leuk. Het is een zinvolle aanvulling op mijn leven, het geeft me voldoening en ik ben onder de mensen. En als je toch tijd over hebt, waarom niet?”.

 

 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

Nieuwe vacatures

14 september 2019

Bestuursleden gezocht!

Stichting Werken aan de Toekomst, WADT, is op zoek naar enthousiaste parttime bestuursleden. Wil... lees meer

12 september 2019

Vrijwilliger koken – Utrecht

Sta je stevig in je schoenen, word je enthousiast van koken en vind je het leuk om onze... lees meer

9 september 2019

Voorlezen

Samen gezellig de krant doornemen of een mooi verhaal uitzoeken. Dat is de vraag van een... lees meer

6 september 2019

Versterking van ons Maatschappelijk Team

We zoeken versterking van ons maatschappelijk team! Je krijgt de unieke kans om mensen uit... lees meer

bekijk alle vacatures