Privacy

Privacystatement van MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale

Dit is het Privacystatement van MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale. Om u goed van dienst te zijn en om ons werk zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren, verwerkt MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale uw persoonsgegevens.

MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale acht een zorgvuldige omgang met uw persoonsgegevens van groot belang. Uw persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. U kunt erop rekenen dat uw gegevens bij MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale veilig zijn en dat wij ons houden aan de geldende wettelijke regels.

Waarom heeft MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale een Privacystatement?
We hebben in dit Privacy statement voor u op een rijtje gezet hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. U kunt in dit Privacystatement lezen welke persoonsgegevens wij van u verwerken, voor welke doeleinden, wie uw gegevens mag inzien, hoe wij uw gegevens bewaren, aan wie wij uw gegevens doorgeven en welke invloed u daarop zelf kunt uitoefenen. Uw belang staat bij ons voorop!

Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens zijn alle gegevens die kunnen worden herleid tot een natuurlijk persoon en dat bent u. Bij persoonsgegevens kunt u denken aan: uw naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer e-mailadres en biometrische gegevens. Dit soort gegevens verkrijgen wij van u als u bijvoorbeeld een formulier invult, een brief of e-mail stuurt, of met ons belt. Ook als u de website van MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale bezoekt, verstrekt u ons in sommige gevallen persoonsgegevens, deze gegevens worden volgens het Privacystatement zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Op het moment dat uw persoonsgegevens door uzelf of door een derde met MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale worden gedeeld verwerken wij deze. De betekenis van het begrip verwerken is ruim en houdt onder meer in: verzamelen, opslaan, raadplegen, verwijderen, gebruiken en het verstrekken van gegevens aan derde partijen.

Waarop is dit Privacystatement van toepassing?
Dit Privacystatement is van toepassing op alle persoonsgegevens die MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale van u (op geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde wijze) verwerkt in het kader van haar dienstverlening.

Van wie verwerkt MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale persoonsgegevens?
Van alle personen met wie we contact hebben, of die de website van MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale bezoeken, kunnen we persoonsgegevens verwerken. Dit zijn onder meer klanten van MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale. Ook verwerken we persoonsgegevens van contactpersonen van zakelijke klanten, leveranciers of business partners van MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale.

Belangrijk: als u als organisatie of bedrijf persoonsgegevens van uw medewerkers aan ons doorgeeft, dan bent u volgens de geldende wetgeving verplicht om uw medewerkers hierover te informeren. U kunt dit Privacystatement aan uw medewerkers geven. Zij weten zo precies hoe MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale omgaat met hun persoonsgegevens.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens?
De verantwoordelijke voor het verwerken van uw persoonsgegevens is MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale, gevestigd aan Prof. Dr. P.J.W. Debijeweg 1 te De Bilt. De verantwoordelijke is degene die formeel-juridisch beslist of en, zo ja, welke persoonsgegevens worden verwerkt, met welk doel dat gebeurt en op welke wijze.

Waarvoor gebruikt MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale uw persoonsgegevens?
MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale mag enkel persoonsgegevens van u verwerken als wij daarvoor een wettelijke grondslag hebben. De wettelijke grondslagen voor het verwerken van uw persoonsgegevens zijn:

  • uw toestemming;
  • de verwerking van uw gegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst;
  • de verwerking van uw gegevens is noodzakelijk om een wettelijke verplichting na te komen;

MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale verwerkt uw persoonsgegevens ten behoeve van een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering, in het bijzonder in het kader van het uitvoeren van de volgende activiteiten:

Uitvoeren voor de dienstverlening waar u zich voor heeft aangemeld o.a.:

  • Begeleiding naar en op vrijwilligerswerk
  • Uitvoeren van vrijwilligerswerk

Uitnodigingen voor informatiebijeenkomsten of trainingen

Versturen van voor u relevante informatie o.a.:

  • Nieuwbrief MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale
  • Uitnodigingen workshops ten behoeve van vrijwilligers

Hoe gaat MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale met uw persoonsgegevens om?
Zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk. Zo gaan wij met uw persoonsgegevens om. Hiervoor heeft MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale een beleidsdocument opgesteld.

Toezicht op het verwerken van persoonsgegevens
De regels over het beschermen van uw persoonsgegevens zijn vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens, vanaf 25 mei 2018 betreft dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet erop toe dat deze wet wordt nageleefd.

Wanneer u van mening bent dat de bepalingen uit dit Privacystatement niet of onvoldoende door ons worden nageleefd heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de AP. De contactgegevens van de AP zijn:
Bezuidenhoutseweg 30
2594 AV  Den Haag
0900-2001201

Veilig
Om uw privacy en de vertrouwelijkheid van uw gegevens te beschermen, treft MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale passende technische en organisatorische maatregelen.  Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te voorkomen.
Naast het beveiligen van de systemen, willen we ook dat binnen MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale niet iedereen toegang heeft tot uw gegevens. De systemen waarin klantgegevens zijn opgeslagen, zijn daarom enkel toegankelijk voor een selecte groep medewerkers voor wie het noodzakelijk is voor het uitvoeren van hun werkzaamheden dat ze toegang hebben.

Melden van incidenten
Mocht er onverwachts blijken dat er toch iets niet goed is gegaan met de bescherming van uw persoonsgegevens, of we vermoeden dat dit het geval is, dan zullen wij dit melden bij de AP.
Indien de inbreuk op uw persoonsgegevens voor u mogelijk ongunstige of nadelige gevolgen heeft, laten we u dit zo snel mogelijk weten.

Vertrouwelijk
We gaan ervan uit dat uw gegevens altijd vertrouwelijk van aard zijn. Iedere medewerker van MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale is daarom tot geheimhouding verplicht. Dit ook eveneens voor derden die door MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale zijn ingehuurd of anderszins zijn aangesteld om werkzaamheden te verrichten. Personen die belast zijn met het uitvoeren van technische werkzaamheden op onze systemen zijn eveneens gehouden tot geheimhouding. Kortom iedereen die inzicht heeft in uw gegevens is belast met een geheimhoudingsplicht.

Hoelang bewaren we uw gegevens?
MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale bewaart uw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor uw gegevens worden verwerkt en dan wettelijk is toegestaan. Hoelang bepaalde gegevens worden bewaard is afhankelijk van de aard van de gegevens en de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt. De bewaartermijn kan dus per doel verschillend zijn.

Verstrekken aan derden
Wij verstrekken uw persoonsgegevens uitdrukkelijk niet aan derden, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst, indien dit wettelijk verplicht is of wanneer u ons hiervoor uw toestemming hebt gegeven.

MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale kan ook verplicht zijn persoonsgegevens te verstrekken op basis van wet- of regelgeving, op basis van een uitspraak van een bevoegde rechter, of bij fraude of misbruik. Als dat het geval is verleend MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale haar medewerking.

Doorgeven van uw gegevens naar landen buiten de Europese Unie
MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale zal uw gegevens niet doorgeven aan een bedrijf of vestiging in een land buiten de Europese Unie, tenzij daarvoor een modelovereenkomst is gesloten of wanneer u een verklaring hebt getekend waarin u toestemming geeft voor de doorgifte.

Persoonlijk contact met MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale
Veel contacten tussen u en MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale verlopen telefonisch, via formulieren, e-mail of social media. Persoonsgegevens die u daarbij doorgeeft, leggen we vast als dat nodig is voor onze dienstverlening.

Op verschillende manieren contact
Steeds vaker hebben klanten via e-mail, social media (Facebook, Twitter) of via www.mensdebilt.nl. contact met MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale. Ook sms en chatten wordt ingezet. Natuurlijk wordt ook nog veel informatie uitgewisseld via brieven en formulieren. Het initiatief om contact te hebben kan bij u vandaan komen maar ook van MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale. De persoonsgegevens die u daarbij aan ons doorgeeft, kunnen door MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale worden verwerkt. Bijvoorbeeld om uw vragen te beantwoorden, aanbiedingen te doen of om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.

Bezoek aan de website van MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale
Als u onze website bezoekt, is deze zodanig ingesteld dat  uw gegevens worden geanonimiseerd.

Wat zijn uw rechten?
Wanneer MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale persoonsgegevens van u verwerkt, heeft u volgens de geldende regelgeving bepaalde rechten. Uw rechten zullen hieronder worden toegelicht.

Wij stellen u op de hoogte als wij persoonsgegevens van u verwerken
MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale verstrekt voor het verwerken van uw gegevens informatie aan u betreffende onze identiteit, over de doelen waarvoor en de manieren waarop wij uw gegevens verwerken, over de regels die daarop van toepassing zijn, over de rechten die u heeft en hoe u daar invloed op kunt uitoefenen.
Deze informatieverstrekking kan achterwege blijven indien u reeds op de hoogte bent van de verwerking van uw gegevens of indien een mededeling aan u onmogelijk is of voor ons een onevenredige inspanning kost.

Inzage in uw gegevens
Bent u klant van MENS DE BILT VRIJWILLIGERSCENTRALE en wilt u zien welke persoonsgegevens van u bij ons bekend zijn? Dan kunt u gebruikmaken van uw ‘Recht van inzage’. We verzoeken u wel specifiek aan te geven welke persoonsgegevens u graag wenst te ontvangen.

Recht op rectificatie
U heeft het recht om gegevens te rectificeren als uw gegevens onjuist of onvolledig zijn. Ook heeft u het recht de gegevens te rectificeren als de gegevens niet relevant zijn voor het doel waarvoor wij ze verwerken, of als uw gegevens in strijd met een wettelijk voorschrift door ons zijn verwerkt.

Wij zullen de derde(n) die uw gegevens van ons hebben ontvangen op de hoogte stellen van een eventuele rectificatie, tenzij dit onmogelijk is of van ons onevenredig veel inspanning vraagt.

Recht op gegevenswissing
Daarnaast heeft u het recht om bepaalde gegevens te laten verwijderen. Bijvoorbeeld wanneer uw gegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor we ze hebben ontvangen, u bezwaar maakt tegen de verwerking of wanneer uw gegevens onrechtmatig door ons zijn verwerkt. We kunnen echter niet altijd alle gevraagde gegevens verwijderen, omdat we verplicht (kunnen) zijn om bepaalde gegevens van u te bewaren.

Recht op beperking van de verwerking
Ook heeft u recht op beperking van de verwerking van uw gegevens. Het recht op beperking houdt in dat wij uw persoonsgegevens (tijdelijk) niet mogen verwerken en niet mogen wijzigen. Hiervan is sprake indien u de juistheid van de gegevens betwist, indien u van mening bent dat de persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden of indien u van mening bent dat de verwerking van uw persoonsgegeven4s door MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale onrechtmatig is.

Recht van bezwaar
Tegen verwerking van uw persoonsgegevens door MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale kunt u bezwaar maken indien uw persoonsgegevens worden gebruikt voor andere doeleinden dan noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst of noodzakelijk voor het nakomen van een wettelijke verplichting. Bijvoorbeeld wanneer u niet wilt dat wij uw persoonsgegevens gebruiken om u persoonlijke aanbiedingen te doen.

Recht op dataportabiliteit
Wanneer u zelf uw persoonsgegevens aan ons heeft verstrekt heeft u in bepaalde gevallen het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit houdt in dat wij uw gegevens op  gangbare wijze aan u zullen verstrekken, wanneer u ons daarom verzoekt. 

Hoe kunt u uw rechten uitoefenen?
Als u gebruik wenst te maken van uw rechten, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.  Wij reageren binnen één maand op uw verzoek.

Wij vragen u zich te legitimeren, aan de hand van een geldig legitimatiebewijs. Op die manier kunnen wij controleren of wij de persoonsgegevens aan de juiste persoon verstrekken.

Buitensporige verzoeken met betrekking tot het verstrekken van informatie kunnen door ons worden afgewezen. Van buitensporige verzoeken is sprake wanneer u ons bijvoorbeeld meer dan gemiddeld en noodzakelijk benadert met informatieverzoeken.

Over dit Privacystatement
MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale kan dit Privacystatement aanpassen. De laatste wijziging was op 1 juni 2018. De meest recente versie vindt u altijd op www.mensdebilt-vwc.nl

Heeft u vragen of opmerkingen over ons Privacystatement. Neem dan gerust contact met ons op:

MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale
t.a.v. het directiesecretariaat
Prof. Dr. P.J.W. Debijeweg 1
3731 MA De Bilt
directiesecretariaat@mensdebilt.nl

Nieuwe vacatures

5 november 2018

Hier is Rene

René is 48 jaar en woont op Bomenhof 1 op het terrein Dennendal in Den Dolder. Als hij goed in... lees meer

2 november 2018

Je kookkunst delen en samen eten?

Welke lieve vrijwilliger wil gezellig kokkerellen met Peter, 25 jaar. Hij houdt van koken, maar... lees meer

26 oktober 2018

Gastheer / Gastvrouw

Het Helen Dowling Instituut biedt psychologische zorg aan mensen met kanker, alsook hun directe... lees meer

24 oktober 2018

Computerhulp gezocht

De Wijngaard is een verpleeghuis in Bosch en Duin. Onze cliënt is een blinde spastische man met... lees meer

bekijk alle vacatures