Vacaturenummer: 1381

Warande/Leendert Meeshuis zoekt: Tuinvrijwilliger(s) gezocht

Introductie

Voor ons verpleeghuis in Bilthoven zijn wij op zoek naar één of meerdere tuinvrijwilligers die voor één of twee dagdelen per week onze mooie binnentuin(en) willen onderhouden. Het Leendert Meeshuis werkt vanuit de antroposofische levensvisie, en voor het werk in de binnentuinen betekent dit dat er biologisch (dynamisch) wordt gewerkt, meewerkend met de seizoenen en zonder gebruikmaking van milieu- en dieronvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Alle werkzaamheden worden verricht met respect voor- en in overeenstemming met de natuur.

Taakomschrijving

De tuinvrijwilliger is in staat om op basis van de bestaande tuinarchitectuur de tuin(en) te onderhouden en te verzorgen, en is bereid om zich flexibel op te stellen naar bewoners en collega’s die (moestuin) taken verrichten in de tuin(en), die er wandelen en soms, zittend op een bankje, kunnen genieten van de flowform, de vissen in de vijver of de mooie bloemen.

Wij vragen

De tuinvrijwilliger is bereid het werk van de hoveniers die eens in de week komen werken zelfstandig (en los van hen) te ondersteunen, steeds alles met respect voor – en in overeenstemming met de natuur. Dagdelen kunnen worden ingevuld in overleg.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

De organisatie organiseert tweejaarlijks een vrijwilligersbijeenkomst, waarbij de vrijwilligers onderling kennis en ervaring kunnen uitwisselen, en vanuit de organisatie een programma wordt aangeboden, dat vrijwilligers wat kennis en kunde betreft ondersteunt in hun (indirecte) werk voor dementerende bewoners. Ook vindt er ondersteuning en begeleiding plaats vanuit de vrijwilligerscoordinator, wanneer de vrijwilliger daar behoefte toe voelt.

Tijdsbesteding: 4 uur per week
Soort werk: Buiten/natuur/dieren, Buiten/natuur/dieren
Laatst gewijzigd: wo 21 aug 2019
Verloopdatum: zo 1 dec 2019

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Warande/Leendert Meeshuis.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen. MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale ontvangt een kopie van je reactie.

Delen:

Nieuwe vacatures

13 november 2019

Liefhebber van schoenen en tassen

Emmaus Bilthoven is een grote kringloopwinkel met een sociale doelstelling. De vrijwilligers... lees meer

13 november 2019

gezellige gastvrouw die van een schone keuken houdt

Emmaus Bilthoven is een grote kringloopwinkel met een sociale doelstelling. De vrijwilligers... lees meer

13 november 2019

Een boekenliefhebber die graag tussen de boeken zit

Emmaus Bilthoven is een grote kringloopwinkel met een sociale doelstelling. De vrijwilligers... lees meer

13 november 2019

Enthousiaste man/vrouw die graag met soorten metaal werkt

Emmaus Bilthoven is een grote kringloopwinkel met een sociale doelstellling. De vrijwilligers... lees meer

bekijk alle vacatures