Vacaturenummer: 1277

Voedselbank De Bilt zoekt: Bestuurslid communicatie

Introductie

Voedselbank De Bilt verzorgt wekelijks voedselpakketten voor mensen die in de financiële problemen zijn geraakt, en te weinig geld overhouden om voedsel en kleding te kopen. Dit doen we met zo’n 65 (onbetaalde) vrijwilligers. Kom jij ons team versterken? Wij zoeken een bestuurslid Communicatie!

Taakomschrijving

Je maakt deel uit van het bestuur en bent verantwoordelijk voor het communicatiebeleid van de stichting en draagt zorg voor zowel interne als externe communicatie-uitingen. Je bent eerste aanspreekpunt voor de pers, en schrijft persberichten. Daarnaast beheer je de website (plaatsen van vacatures, nieuwsberichten etc.) en sociale media.

Het betreft een zelfstandige functie: je kunt de tijd waarin je werkt grotendeels zelf plannen. De werkzaamheden kunnen voor een deel vanuit je eigen huis (online) worden gedaan. Voedselbank De Bilt heeft ook een werkruimte (magazijn, kantoor, etc) in het Sociaal Warenhuis aan de Molenkamp 48 in De Bilt (aan parkeerplaats achter Dirk vd Broek supermarkt). Hier vindt elke vrijdag de uitgifte plaats en is er plek om te werken en vergaderen. Het aantal uren per week zal verschillen en daar zijn we graag flexibel in!

Wij vragen

• Communicatieve en organisatorische kwaliteiten.
• Goede beheersing van de Nederlandse taal, schrijfvaardig.
• Ervaring met mail, tekstverwerking en werken in WordPress is een pré.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Wij bieden een afwisselende functie met veel vrijheid in een sociale organisatie. Je draagt rechtstreeks bij aan het verbeteren van de situatie van circa 200 volwassenen en kinderen. Mede door jouw inzet vinden er extra donaties (zowel voedsel als geld) plaats, staan mensen positief tegenover de Voedselbank en is er waardering voor onze vrijwilligers.

Tijdsbesteding: minder dan 4 uur per week
Soort werk: Pers & Media, Coördinerend werk
Laatst gewijzigd: ma 22 okt 2018
Verloopdatum: vr 1 feb 2019

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Voedselbank De Bilt.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen. MENS De Bilt Vrijwilligerscentrale ontvangt een kopie van je reactie.

Delen:

Nieuwe vacatures

6 december 2018

Lid voor de cliëntenraad

Mensen die zelf een uitkering ontvangen, weten het beste waar de problemen zich voordoen. Die... lees meer

5 december 2018

Vloerspecialist

De vloeren van ons woonzorgcentrum hebben onze zorg nodig. lees meer

5 december 2018

Docent latijn of Gymnasiast

Graag wil een van de bewoners latijn leren. lees meer

5 december 2018

Computermaatje

Wil jij een van onze bewoners helpen bij het omgaan met de laptop. Ze kan al wel een beetje... lees meer

bekijk alle vacatures